HOAE Vocabulary Practice Questions

Practice and increase your score!

Practice and increase your score!

The Health Occupations Aptitude Exam (HOAE) has a vocabulary section with a slightly different format than most standardized tests.  Here are some HOAE/PSB vocabulary practice questions to get up to speed.

Pass the PSB HOAE!

Order PDF Download Version – $19.99 PDF Download Version of Printed Version. Download after purchase. No shipping!

More information

Practice Questions

Choose the word that is most different in meaning.

1. a. Meager b. Bare c. Scanty d. Obtuse

2. a. Memento b. Gift c. Keepsake d. Memorial

3. a. Necessary b. Optional c. Required d. Essential

4. a. Negotiate b. Bargain c. Haggle d. Scheme

5. a. Expert b. Novice c. Learner d. Beginner

6. a. Narrate b. Relate c. Obfuscate d. Tell

7. a. Negligible b. Overriding c. Unimportant d. Insignificant

8. a. Obstinate b. Irreconcilable c. Ornery d. Stubborn

9. a. Omen b. Premonition c. Unexpected d. Foreboding

10. a. Opulence b. Abundance c. Wealth d. Hoard

Answer Key

1. D
2. B
3
. B
4. D
5
. A
6. C
7. B
8. B
9. C
10. D

0nline HOAE Course

Complete Online Course – Try a free quiz

Written by:

    1 Comment

  1. January 29, 2019
    Reply

    These questions are very good. I think it would be more helpful if it was in a test format and it then said if it was right or wrong and why.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *